Tiramisu i glas

Tiramisu är en klassisk italiensk dessert som är mångas favorit. Gör den i portionsglas så blir den extra fin att bjuda på. Täck savoiardikex med en kräm på ägg, mascarpone och socker. Kaffet som kexen doppas i spetsas med Amaretto. Godast blir den om du gör den några timmar i förväg.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Gör så här
05:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2263 KJ / 541 kCal
Fett19 g
Salt0.9 g
Kolhydrater74 g
Protein11 g
Kommentarer
Jätte lätt att göra och så god. Andra gången jag lagade detta recept tillsatte jag rivet citronskal ca 1/4 och 1 tsk citronsaft det blir ännu godare då. Väldigt god att äta även efter 2 dygn i kylskåp.
Ann
2025-08-28Godast några timmar i förväg...sen står det minst 5 timmar, gärna över natten. Är tanken då att man ska äta den till frukost?
Marie
2025-08-22Hej Marie! Ja, det vore ju i och för sig gott! ;) Nu har jag tagit bort "över natten" så att man kan äta sin vanliga frukost! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-08-22Hur gör man den laktosfri
Ann-mari
2025-04-14Hej Ann-Mari! Du behöver då hitta laktosfri mascarpone, så hoppas att din butik har det. Annars skulle en nödlösning kunna vara att du tar laktosfri färskost istället. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-14