Tiramisu i glas

Tiramisu är en klassisk italiensk dessert som är mångas favorit. Gör den i portionsglas så blir den extra fin att bjuda på. Täck savoiardikex med en kräm på ägg, mascarpone och socker. Kaffet som kexen doppas i spetsas med Amaretto. Godast blir den om du gör den några timmar i förväg.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Ingredienser
4 portioner
2 äggulor
1 burk mascarpone (à 250 g)
2 äggvitor
1/2 dl strösocker
3/4 dl kall espresso eller starkt kaffe
2 msk Amaretto, konjak eller rom
8 savoiardikex
kakao att pudra över
Gör så här
05:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2263 KJ / 541 kCal
Fett19 g
Salt0.9 g
Kolhydrater74 g
Protein11 g
Kommentarer
Hur gör man den laktosfri
Ann-mari
2025-04-14Hej Ann-Mari! Du behöver då hitta laktosfri mascarpone, så hoppas att din butik har det. Annars skulle en nödlösning kunna vara att du tar laktosfri färskost istället. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-14Kan någon instruera hur man doppar kexen? Det ska väl bara vara den ena sidan som doppas och i ett ex antal sekunder?
Markus
2025-02-05Använde arrakessans för alkoholfri variant. Blev jättegott.
Jenny
2024-06-11