Tiramisu för många

Tiramisu är en klassisk italiensk dessert. Namnet betyder "pigga upp mig" och det gör den verkligen skäl för. Täck kaffedoppade savoiardikex med den lenaste krämen gjord på ägg, mascarpone, mandellikören amaretto och socker. Pudra över kakao och hugg in!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1475 KJ / 352 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein10 g
Kommentarer
13 stVar hittar man dom glutenfria savoiardikexen då? Finns inte på Ica eller någon annan butik jag har stött på. Antar att man måste söka upp dessa online o beställa hem..vilket genast blev ett projekt. Synd att Ica som har så bra glutenfritt sortiment i övrigt, aldrig kan ta in någon variant av dem glutenfria.. Se gärna detta som ett önskemål, så att jag i framtiden kanske hittar dessa på min närmaste kvantum-butik på Södermalm/Hornstull :) Mvh Sofia
Sofia
Mycket god och enkel att göra!
Katarina
Har gjort detta recept många gånger, resultatet alltid lyckat! Vispar dock vitor och socker först, så slipper man diska visparna efter gulorna. Bästa amaretton heter DISARRONNO original. Snåla inte på kaffet, och gör tiramisun i god tid, på morgonen eller kvällen innan, så hinner smakerna sugas in i kexen! Imponerar.
Ida
Mycket bra recept! Hittade bortglömda Mariekex i skåpet som fick bli botten den här gången. Fungerade utmärkt 😊
Anna
Blev mycket god med mörk rom! Man ska vispa mycket så blir den bra!
Greta
Jag ska göra detta recept för 32 pers, några dagar innan en fest. Går det att frysa in istället för att förvara i kyl?
Pia
Hej Pia! Det går bra att frysa ner denna. Lycka till med festen! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Vill du ha alkoholfritt och ändå få till den traditionella smaken så ta rom-arom. Jag har ibland rom -eller arrakarom istället för riktigt rom eller konjak, blir superbra det också!
Linda
Hej Betina! Antingen kan du utesluta alkoholen helt, öka på mängden kaffe eller ersätta rom eller amaretto med färskpressad apelsinjuice, men då blir det inte riktigt samma traditionella smak förstås… Lycka till vilket du än väljer! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Vad kan man bytta ut dessa mot Amaretto eller mörk rom ? då man ej dricker alkohol
Betina
Hej Ann-Charlotte! Vi har inte testat, men skulle inte rekommendera det. Blir nog rätt blöt när man tinar den och troligen smått grynig. Men man kan med fördel göra den en dag innan. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket