Tiramisu för många

Betyg 2.6 av 5.524 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Tiramisu för många

Tiramisu är en klassisk italiensk dessert. Namnet betyder "pigga upp mig" och det gör den verkligen skäl för. Täck kaffedoppade savoiardikex med den lenaste krämen gjord på ägg, mascarpone, mandellikören amaretto och socker. Pudra över kakao och hugg in!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2015

Tiramisu för många

Ingredienser

8 portioner
3 äggulor
500 g mascarpone
1/2 dl amaretto eller mörk rom
3 äggvitor
1 dl strösocker
ca 20 savoiardikex
1 1/2 dl kallt espresso eller starkt bryggkaffe
kakao att pudra över

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Var hittar man dom glutenfria savoiardikexen då? Finns inte på Ica eller någon annan butik jag har stött på. Antar att man måste söka upp dessa online o beställa hem..vilket genast blev ett projekt. Synd att Ica som har så bra glutenfritt sortiment i övrigt, aldrig kan ta in någon variant av dem glutenfria.. Se gärna detta som ett önskemål, så att jag i framtiden kanske hittar dessa på min närmaste kvantum-butik på Södermalm/Hornstull :) Mvh Sofia

    Sofia

  • Mycket god och enkel att göra!

    Katarina

  • Har gjort detta recept många gånger, resultatet alltid lyckat! Vispar dock vitor och socker först, så slipper man diska visparna efter gulorna. Bästa amaretton heter DISARRONNO original. Snåla inte på kaffet, och gör tiramisun i god tid, på morgonen eller kvällen innan, så hinner smakerna sugas in i kexen! Imponerar.

    Ida

  • Mycket bra recept! Hittade bortglömda Mariekex i skåpet som fick bli botten den här gången. Fungerade utmärkt 😊

    Anna

  • Blev mycket god med mörk rom! Man ska vispa mycket så blir den bra!

    Greta

  • Jag ska göra detta recept för 32 pers, några dagar innan en fest. Går det att frysa in istället för att förvara i kyl?

    Pia

    Hej Pia! Det går bra att frysa ner denna. Lycka till med festen! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Vill du ha alkoholfritt och ändå få till den traditionella smaken så ta rom-arom. Jag har ibland rom -eller arrakarom istället för riktigt rom eller konjak, blir superbra det också!

    Linda

  • Hej Betina! Antingen kan du utesluta alkoholen helt, öka på mängden kaffe eller ersätta rom eller amaretto med färskpressad apelsinjuice, men då blir det inte riktigt samma traditionella smak förstås… Lycka till vilket du än väljer! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Vad kan man bytta ut dessa mot Amaretto eller mörk rom ? då man ej dricker alkohol

    Betina

  • Hej Ann-Charlotte! Vi har inte testat, men skulle inte rekommendera det. Blir nog rätt blöt när man tinar den och troligen smått grynig. Men man kan med fördel göra den en dag innan. Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

Näringsvärde per portion

Energi1475 KJ / 352 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Tiramisu
    Betyg 3.6 av 5.527 personer har röstat
    Receptet har 73 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tiramisu med Baileys
    Betyg 2.7 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tiramisu med marsalavin
    Betyg 4.6 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tiramisu i glas
    Betyg 4.7 av 5.134 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glasstårta tiramisu
    Betyg 3.9 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tiramisu med blodapelsin och mynta
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad