Tinas asiatiska biffgryta med nudlar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tinas asiatiska biffgryta med nudlar

Grytor med biff är otroligt gott och denna asiatiska biffgryta på Tina Nordströms vis med nudlar är inget undantag. Strimlor av biff och blandade grönsaker steks innan både grädde och kokosflingor gör sällskap. Njut av denna krämiga och smaskig gryta som med nudlar och limeklyfta vid sidan av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i strimlor. Skala morötter, rotselleri, lök och vitlök. Strimla morötterna och rotsellerin och hacka lök och vitlök.
  2. Bryn allt i omgångar i oljan i en stekpanna och lägg över i en kastrull. Tillsätt kokos, vatten och grädde. Låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär limen i klyftor. Hacka gräslöken.
  5. Servera grytan med nudlar och lime. Toppa med gräslök.

För alla

Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör laktosfri: använd grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Tips

Tina gillar att använda kokosflingor i asiatiska rätter, därför kan man gärna toppa med lite extra kokos. Rosta flingorna i het stekpanna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g minutbiff
  • 2 morötter
  • 200 g rotselleri
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 dl riven kokos
  • 2 dl vatten
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 4 port äggnudlar
  • 1 lime
  • 1/2 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3542 kJ / 846 kCal