Minutbiff med bakade potatisskivor och tzatziki

11
1
Minutbiff med bakade potatisskivor och tzatziki

Kvällens middag är en perfekt stekt biff med gyllene ugnsrostad potatis. Som en härlig söndagsstek mitt i veckan. Servera köttet så välstekt du vill med en generös klick krämig tzatziki och en fräsch sallad på röda tomater och nymald svartpeppar. Duka fram potatisen och låt alla förse sig. Tänk att något såhär enkelt kan vara så gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2016

Minutbiff med bakade potatisskivor och tzatziki

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis
2 msk
olja
1 tsk
timjan
-
salt och peppar

Tzatziki

1
gurka
2 dl
matyoghurt
1
vitlöksklyfta

Biff

ca 500 g
minutbiff
1 msk
olja

Till servering

2
tomater

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Håkan

2017-03-18

Helt sagolikt enkelt och kan lätt justeras efter antalet matgäster *****-stjärnigt. Håkan

Näringsvärde per portion

Energi 2094 KJ / 501 kCal
Fett 19 g
Salt 2 g
Kolhydrater 45 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept