Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Minutbiff med bakade potatisskivor och tzatziki

Kvällens middag är en perfekt stekt biff med gyllene ugnsrostad potatis. Som en härlig söndagsstek mitt i veckan. Servera köttet så välstekt du vill med en generös klick krämig tzatziki och en fräsch sallad på röda tomater och nymald svartpeppar. Duka fram potatisen och låt alla förse sig. Tänk att något såhär enkelt kan vara så gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Potatis: Skiva potatisen och blanda med oljan på en ugnsplåt. Krydda med timjan, salt och peppar och rosta mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Tzatziki: Riv gurkan grovt och pressa ur lite vätska. Blanda med yoghurt och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  4. Biff: Stek biffarna i oljan i en stekpanna ca 6 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  5. Till servering: Skiva tomaterna och servera med biff, potatis och tzatziki.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g fast potatis
  • 2 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
Tzatziki
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
Biff
  • ca 500 g minutbiff
  • 1 msk olja
Till servering
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2094 kJ / 501 kCal