Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Minutbiff med rostad pumpa och tzatziki

Här bjuds det på smakrik minutbiff tillsammans med både pumpa och potatis som blir riktigt krispiga och goda i ugnen. Servera med sallad och en svalkande tzatziki så blir måltiden komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Grönsaker: Skär pumpa och potatis i grova tärningar och lägg dem på en plåt. Blanda med olja och oregano, salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Tzatziki: Riv gurkan grovt på rivjärnet. Blanda gurkan med salt och lägg den i ett durkslag ca 10 minuter.
  4. Skala och riv vitlöken. Krama ur vattnet ur gurkan ordentligt. Blanda den med vitlök och yoghurt. Smaksätt med peppar.
  5. Biff: Stek köttet i oljan i en stekpanna på några minuter på varje sida. Salta och peppra.
  6. Till servering: Servera köttet med rostade grönsaker, mâchesallad och tzatziki.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Grönsaker
  • 1 butternutpumpa
  • 600 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • 2 tsk oregano
  • salt och peppar
Tzatziki
  • 1 gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • peppar
Biff
  • ca 550 g minutbiff
  • 1 msk olja
Till servering
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2097 kJ / 501 kCal