Spenatpaj med getost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Spenatpaj med getost

En suveränt god paj som med ingredienser som spenat, getost, oliver och tomat tar dig med till Medelhavet. Servera gärna pajen med en fräsch grönsallad till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225° C
  2. Pajdeg: Hacka samman mjöl och matfett. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in den i plastfolie och låt den ligga i kylskåp ca 30 minuter.
  3. Fyllning: Tina spenaten och krama ur vätskan. Skala och hacka vitlöken. Strimla tomaterna. Skär eller smula osten i mindre bitar. Låt oliverna rinna av.
  4. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
  5. Kavla eller tryck ut degen i en långpanna 30x40 cm (för 8 port). Nagga degen med en gaffel. Låt den stå kallt ca 30 min. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.
  6. Fördela spenat, vitlök, tomater, ost och oliver på pajbotten. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.
  7. Servera med tomater eller en sallad.

Ingredienser

Portioner: 8
Pajdeg
  • 8 dl vetemjöl
  • 300 g margarin eller smör
  • 1 dl kallt vatten
Fyllning
  • 800 g bladspenat
  • 3 vitlöksklyftor
  • 20 marinerade soltorkade tomater
  • 400 g getost
  • 1 burk oliver (à 500 g)
Äggstanning
  • 8 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan