Timjansstekt fläskytterfilé med potatisgratäng
En mör och saftig fläskfilé med gyllene stekyta som serveras med en krämig potatisgratäng som gräddats i ugnen till perfektion. Detta är en festlig, delikat och lättlagad rätt som sätter guldkant på vardagen. Garnera med krispig romansallad och avnjut med en god dryck. Smaklig spis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2017
Ingredienser
4 portioner
2 dl vispgrädde
4 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
peppar
900 g fast potatis
1 romansalladshuvud
Kött
ca 500 g fläskytterfilé
1 msk smör eller margarin
1 tsk torkad timjan
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2483 KJ / 594 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater47 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, stekte fläskfilén i ugnen. Gjorde sås av créme fraich och grädde. Kokte upp med timjan och hällde över i slutet.
Carina
2024-11-01Gott men saknade ändå en sås till. Hade blivit 4 stjärnor med en god sås.
Jonna
2023-11-11Jättegott, men med vår varmluftsugn så blev 250 lite för varmt! Gratängen blev lite bränd på toppen (helt svart i mitten på "locket"), men jättegod ändå!
Julia
2021-01-31