Timjankyckling med ruccolasås
Denna härliga timjankyckling med den utsökta rucolasåsen är ett gott middagsalternativ. Servera kycklingen till en härlig italiensk spaghetti eller tagliatelle. Garnera med lite ruccola och körsbärstomater.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
350 g pasta (t ex tagliatelle)
Rucolasås
1 dl crème fraiche
1 dl rucolasallad
1/2 dl riven parmesan
1/2 dl pinjenötter
1 vitlöksklyfta
Till servering
2 dl rucolasallad
12 körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2730 KJ / 650 kCal
Fett19 g
Kolhydrater69 g
Protein51 g
Kommentarer
Supergott och lägglagat. Hade örtsalt i pastaröran vilket blev bra. Gjorde dock mer av "såsen" än vad som står i receptet, ca dubbel sats.
Emma
2007-07-13Jag använde solrosfrön istället för pinjenötter. Och så saltade jag en del efteråt, annars var det lite dåligt sting i det hela.
Helena
2006-06-15