Timjankyckling med ruccolasås
![Timjankyckling med ruccolasås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15909/cf_259/timjankyckling_med_ruccolasas.jpg)
Denna härliga timjankyckling med den utsökta rucolasåsen är ett gott middagsalternativ. Servera kycklingen till en härlig italiensk spaghetti eller tagliatelle. Garnera med lite ruccola och körsbärstomater.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
![Timjankyckling med ruccolasås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15909/cf_259/timjankyckling_med_ruccolasas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
350 g pasta (t ex tagliatelle)
Rucolasås
1 dl crème fraiche
1 dl rucolasallad
1/2 dl riven parmesan
1/2 dl pinjenötter
1 vitlöksklyfta
Till servering
2 dl rucolasallad
12 körsbärstomater
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex Parmigiano-Reggiano, eller svensk lagrad ost.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut parmesanen eller ersätt med mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2730 KJ / 650 kCal
Fett19 g
Kolhydrater69 g
Protein51 g
Kommentarer
Supergott och lägglagat. Hade örtsalt i pastaröran vilket blev bra. Gjorde dock mer av "såsen" än vad som står i receptet, ca dubbel sats.
Emma
2007-07-13Jag använde solrosfrön istället för pinjenötter. Och så saltade jag en del efteråt, annars var det lite dåligt sting i det hela.
Helena
2006-06-15