Timjankyckling med ruccolasås

8
2
Timjankyckling med ruccolasås

Denna härliga timjankyckling med den utsökta rucolasåsen är ett gott middagsalternativ. Servera kycklingen till en härlig italiensk spaghetti eller tagliatelle. Garnera med lite ruccola och körsbärstomater.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Timjankyckling med ruccolasås

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
350 g pasta (t ex tagliatelle)

Rucolasås

1 dl crème fraiche
1 dl rucolasallad
1/2 dl riven parmesan
1/2 dl pinjenötter
1 vitlöksklyfta

Till servering

2 dl rucolasallad
12 körsbärstomater

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex Parmigiano-Reggiano, eller svensk lagrad ost.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut parmesanen eller ersätt med mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Emma

2007-07-13

Supergott och lägglagat. Hade örtsalt i pastaröran vilket blev bra. Gjorde dock mer av "såsen" än vad som står i receptet, ca dubbel sats.

Helena

2006-06-15

Jag använde solrosfrön istället för pinjenötter. Och så saltade jag en del efteråt, annars var det lite dåligt sting i det hela.

Näringsvärde per portion

Energi 2730 KJ / 650 kCal
Fett 19 g
Kolhydrater 69 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden