Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Timjankyckling med ruccolasås

Denna härliga timjankyckling med den utsökta rucolasåsen är ett gott middagsalternativ. Servera kycklingen till en härlig italiensk spaghetti eller tagliatelle. Garnera med lite ruccola och körsbärstomater.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Krydda kycklingfiléerna med timjan, salt och nymalen peppar. Lägg i en smord ugnssäker form. Ugnsstek filéerna i ca 15 minuter.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Sås: Mixa med stavmixer crème fraiche, rucola, parmesan, pinjenötter, samt skalad och hackad vitlök. Blanda med den nykokta pastan.
  5. Fördela pasta på 4 tallrikar (för 4 port). Toppa med kycklingen. Dekorera med tomater och ruccolasallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, t ex Parmigiano-Reggiano, eller svensk lagrad ost.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslut parmesanen eller ersätt med mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling)
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 350 g pasta (t ex tagliatelle)
Rucolasås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl ruccolasallad
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
Till servering
  • 2 dl ruccolasallad
  • 12 körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2730 kJ / 650 kCal