Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Biffsallad

(20)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Prova på denna läckra biffsallad med rostade pinjenötter, körsbärstomater och vacker rucola, du kommer inte bli besviken! Salladen mättar och smakar fantastiskt gott utan att ta för lång tid i köket.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 askar körsbärstomater eller pärltomater (à 500 g)
  • 10 basilikablad
  • 100 g ruccolasallad
  • 150 g lövbiffar
  • smör
  • 20 g rostade pinjenötter
  • salt och peppar
Dressingen
  • 3 msk mild olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna i vardera 4 delar. Strimla basilikan och skölj salladen.
  2. Strimla lövbiffen och stek på hög värme med lite smör. Salta och peppra. Blanda biffen, basilikan, salladen och tomaterna.
  3. Rör ihop dressingen och häll över salladen. Vänd runt försiktigt och strö över pinjenötterna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: stek biffen i olja i stället för smör.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer