Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lammkorv med kräm på vita bönor

Den mjuka bönkrämen överraskar! Kanske kan även den som inte uppskattar bönor gilla den? Testa! Den är ett gott tillbehör till den stekta lammkorven.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Värm brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa bönorna och gräddfilen slätt. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.
  4. Stek korvarna i en stekpanna i matfettet.
  5. Skala och skär gurkan i tärningar. Halvera tomaterna och blanda med gurka och spenat.
  6. Servera korven med potatis, bönkräm, gurksallad och bröd.

För alla

Läs noga ingredienserna på korven. I örigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: läs noga ingredienserna på korven. Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: läs noga ingredienserna på korven. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: läs noga ingredienserna på korven. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 300 g baguetter
  • 380 g kokta vita bönor
  • 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 480 g lammkorv
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 1/2 gurka
  • 125 g körsbärstomater
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3391 kJ / 808 kCal