Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Timjandoftande linssallad

Den timjandoftande linssalladen går snabbt att laga och blir frisk i smaken. Du blandar helt enkelt de uppkokade linserna med lök, timjan och tomaterna. Salladen blir saftig och syrlig när du blandar i olivolja och citronsaft. Krydda och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka linserna knappt mjuka (se Tips nedan) och låt dem gärna ligga och dra en stund i kastrullen.
  2. Blanda de väl avrunna linserna med löken, timjan samt urkärnade hackade tomater. Pressa ner citronsaften och droppa över olivolja. Krydda med salt och nymald svartpeppar och blanda salladen väl. Låt den gärna stå och dra en stund före servering.

Tips

Så här tillagar du linserna: Det finns numera flera olika sorters linser att köpa. De vanligaste är den gamla hederliga gröna trotjänaren och den lite nyare röda linsen. De röda saknar den yttersta hinnan och kokar därför mjuka - men också mosiga - på 10 minuter. De gröna behöver 20-30 minuter på sig men håller å andra sidan ihop bättre. Skölj linserna före kokning och sjud dem sedan i grönsaksbuljong tills de är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd.

Linser passar bra i alla typer av grytor och i varma och kalla sallader.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl röda eller gröna linser
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 tomater
  • 1 msk finhackad färsk eller torkad timjan
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?