Timjandoftande linssallad
Den timjandoftande linssalladen går snabbt att laga och blir frisk i smaken. Du blandar helt enkelt de uppkokade linserna med lök, timjan och tomaterna. Salladen blir saftig och syrlig när du blandar i olivolja och citronsaft. Krydda och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 1998
Ingredienser
4 portioner
2 dl röda eller gröna linser
1 finhackad gul lök
2 tomater
1 msk finhackad färsk eller torkad timjan
1 msk pressad citronsaft
3 msk olivolja
salt
1 krm nymald svartpeppar
Gör så här
Tips
Så här tillagar du linserna:
Det finns numera flera olika sorters linser att köpa. De vanligaste är den gamla hederliga gröna trotjänaren och den lite nyare röda linsen. De röda saknar den yttersta hinnan och kokar därför mjuka - men också mosiga - på 10 minuter. De gröna behöver 20-30 minuter på sig men håller å andra sidan ihop bättre. Skölj linserna före kokning och sjud dem sedan i grönsaksbuljong tills de är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd.
Linser passar bra i alla typer av grytor och i varma och kalla sallader.
Linser passar bra i alla typer av grytor och i varma och kalla sallader.
Har du lagat receptet?
Kommentarer