Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad kryddkorv med midsommarsallad

Gör en ljuvlig midsommarsallad med en bas av crème fraiche och senap. Blanda i de tillagade salladsingredienserna potatis, morötter, sockerärtor och purjolök. Servera salladen med grillad korv och ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa potatisen och morötter, koka dem och låt rinna av och kallna. Skär i bitar. Ansa sockerärterna och koka dem och purjolöken några minuter och låt rinna av och kallna. Låt kronärtskockorna rinna av och skär dem i halvor.
  2. Blanda crème fraiche med senap. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda grönsaker med persilja och sås.
  4. Grilla korvarna enligt förpackningens anvisning.
  5. Till servering: Servera korven med midsommarsalladen och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korvarna. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färsk potatis
  • 4 späda morötter
  • 150 g färska sockerärtor
  • 1 dl skuren purjolök
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 2 msk skånsk senap
  • 1 dl hackad persilja
  • 4 kryddiga korvar
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2513 kJ / 601 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden