Het cole slaw | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Het cole slaw

En krämig coleslaw med knapriga solsrosfrön och sting av tabasco. Hettan i coleslawen är lätt att anpassa så den passar alla i familjen. Ett snabbt tillagat grönt tillbehör till korv och grillrätter som lätt blir en favorit.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kålen i halvor och skär bort rotstocken. Finstrimla kålen, använd gärna en osthyvel så går det lätt att strimla riktigt tunt. Skär sockerärtorna i tunna strimlor på snedden. Blanda samman grönsakerna och solrosfröna.
  2. Dressing: Rör ihop crème fraiche, majonnäs, senap, persilja och tabasco. Vänd ner dressingen i grönsaksblandningen. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g spetskål eller färsk vitkål
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 dl rostade solrosfrön
Dressing
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk tabasco
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1354 kJ / 324 kCal