Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Timjan- och vitlöksrostade tomater

Gör ett färgsprakande och hänförande tillbehör genom att rosta härligt röda tomater med vitlöksklyftor och färsk timjan. Tomaterna får en ljuvlig smak och konsistens.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pensla en ugnssäker form med lite olja. Lägg i tomaterna. Picka skalet lätt med en tandpetare.
  3. Mixa vitlöksklyftor och olja i matberedare. Häll vitlöksoljan över tomaterna. Strö över saltet och ta några rejäla drag med pepparkvarnen. Klipp över hälften av timjanen.
  4. Ställ in 8-15 minuter i ugnen beroende på tomaternas storlek. De ska få fin färg och skalet ska spricka.
  5. Ta ut och klipp över resterande timjan.
  6. Servera som läckert tillbehör till grillat kött eller fisk, färskpotatis och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg små tomater gärna på kvist
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • flingsalt
  • peppar
  • 1/2 kruka färsk timjan
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2212 kJ / 530 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.