Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rökta tomater

Ett utmärkt sätt att röka tomater direkt i grillen. Ett tips är att grilla extra mycket tomater och lök. Mixa det som blir över till pizzasås, så får du den där härliga vedugnssmaken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Blanchera tomaterna i 30 sekunder, ”fiska” upp dem ur kastrullen och spola av dem med kallt vatten. Skär ett litet snitt i skalet och dra av det.
  2. Rök tomaterna ca 1 timme i ”sval” rök, cirka 100˚C, eller kortare tid om du använder rökspån i den vanliga klotgrillen där det blir varmare.
  3. Lägg upp i en skål, ringla över olivolja och strö på salt.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g körsbärstomater (gärna i olika färger)
  • olivolja
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 186 kJ / 45 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept