Tikka Masala med pumpa

Vego tikka masala är en kryddig, mustig och värmande gryta med mättande pumpa och potatis. Gör den gärna dagen innan så utvecklas de indiska aromerna i vegogrytan ännu mer då pumpan och potatisen suger åt sig tikka masala smaken. Ett varmt naanbröd till och middagen är klar!

Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
700 g butternutpumpa
700 g potatis (gärna Amadine)
3 msk olivolja
2 tsk spiskummin
1 msk curry
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk chilipeppar
1 tsk kanel
500 g passerade tomater
400 m kokosmjölk
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
250 g körsbärstomater
2 naanbröd
150 g haricots verts (bönor)
1 msk olivolja
1 kruka persilja
1 dl cashewnötter
Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3742 KJ / 894 kCal
Fett50 g
Salt3 g
Kolhydrater86 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3 stInget större fel på rätten men får lågt betyg pga att den inte smakar tikka masala alls.
Anna
Jag tog hälften potatis och hälften morötter. Det blev jättebra!
Eva
Mycketgod. Gjorde den dagen innan förutom tomaterna. Behövs mer bönor om man ska äta 4 personer. Vi var två och åt upp alla bönorna, men har nästan 3 portioner av själva grytan kvar.
Maria