Tigerkaka

Tigerkaka är en klassisk mjuk kaka, en sockerkaka med smak av vanilj och choklad. Smeten delas upp i två skålar en med kakao och en med vaniljsmak och blandas i formen till ett vackert marmorerat mönster. Passar som fika, kafferep och på alla sorters kalas.

Gör så här
01:00:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 15 bitar.
Energi1091 KJ / 261 kCal
Fett15 g
Salt0.4 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g
Kommentarer
60 stHittar inte bak tid. Annars perfekt recept
Soheer
Hej Soheer! Kakan gräddas i ca 1 timme. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Saftig, god och hållbar !
Eivor
Supergod och saftig. Kan rekommendera kokos istället för ströbröd.
Gunni
Kakan blev ganska torr och smakade inte så mycket choklad.
Rebecca
Fick ta ut kakan innan avsatt tid, fin och saftig använde smör och mjölk 3% så bra och snygg
Gill
Perfekt kaka. Absolut bättre med smör och grädde än margarin och mjölk
Anders
Kakan brändes efter 45min
Astrid
kan man frysa tigerkakan?
Ida
Hej Ida! Det går bra att frysa kakan. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Blev inget speciellt så nästa gång kommer jag välja ett recept med mindre smör.
Emma
Kakan blev jättefin med bra konsistens. Tog 2 dl socker och hälften av varje av grädde och mjölk. Gräddade den 50 minuter. Bra klassiskt recept!
Anne-marie