Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ricotta med apelsin och kokos

Om du tycker om att baka så är det här ett spännande och kul recept. Den här smarriga kakan består av ingredienser som ricotta, apelsin och kokos och smakar himmelskt!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt ricotta, smält smör, apelsinjuice och skal.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Rör ner i äggvispet.
  4. Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 2 liter (för 10 port) och ströa den med kokos. Häll i smeten.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna innan den stjälps upp. Pudra över florsocker strax före servering.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 ask ricottaost (à 250 g)
  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl kokos
  • smör till formen
  • kokos till formen
  • florsocker att pudra med
Lägg till i inköpslistan