Chokladkaka med rödbeta

25
5
Chokladkaka med rödbeta

Baka en beta! Prova en spännande chokladkaka där rivna rödbetor förstärker chokladsmaken. Lönnsirap bidrar med lågmäld sötma, så förvänta dig inget supersött fika. Med olivolja i stället för smör berikas chokladkakan med nyttiga fetter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Chokladkaka med rödbeta

Ingredienser

12 portioner
300 g
rödbetor
1 1/2 dl
olivolja
1 1/2 dl
lönnsirap eller honung
75 g
mörk choklad
3
ägg
3 3/4 dl
siktat dinkelmjöl
2 tsk
bakpulver
5 msk
kakao
1 krm
salt
-
riven kokos till formen

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Mejfang

2020-10-17

Kan man göra den i en vanlig kakform istället för sockerkaksform som på bilden?

Redaktionen ICAse

2020-10-19

Hej Mejfang! Ja, det ska gå bra, du kan dock behöva justera tiden i ugnen lite. Det kan behövas längre tid än 35 min om du gör kakan i en form utan "hål i mitten". Ha lite koll på kakan efter ca 20 minuter och baka tills kakan är genomgräddad helt enkelt! Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Madelene

2017-12-03

Jag kör med lönnsirap och den blir så god att jag aldrig vågat prova med honung.

Madelene

2017-12-03

Min favorit av alla kakor! Har bakat den massor av gånger! Perfekt sötma, inte sådär sliskigt söt som alla bakverk brukar vara, man kan ta flera bitar utan att må illa och få ont i magen. Jag kör med rapsolja istället för olivolja. Äter kakan tillsammans med ett glas mjölk, supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 1212 KJ / 290 kCal
Fett 15 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 32 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept