Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Chokladkaka med rödbeta

Baka en beta! Prova en spännande chokladkaka där rivna rödbetor förstärker chokladsmaken. Lönnsirap bidrar med lågmäld sötma, så förvänta dig inget supersött fika. Med olivolja i stället för smör berikas chokladkakan med nyttiga fetter.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en sockerkaksform med olja och ”bröa” med riven kokos.
  3. Skala och finriv rödbetorna, det ska bli ca 3 dl (för 12 portioner).
  4. Värm olja och lönnsirap eller honung i en kastrull på svag värme.
  5. Tillsätt choklad i mindre bitar. Rör om tills chokladen smält.
  6. Ta från värmen. Tillsätt rivna rödbetor och äggen under omrörning. 
  7. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner i rödbetssmeten. Rör om.
  8. Häll smeten i formen. Grädda ca 35 minuter mitt i ugnen, kontrollera med en sticka.
  9. Stjälp upp och låt svalna helt.

 

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(40)

Ingredienser

Portioner: 12
  • 300 g rödbetor
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 1/2 dl lönnsirap eller honung
  • 75 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 3 3/4 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao
  • 1 krm salt
  • olivolja och riven kokos till formen
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi
1212 kJ / 290 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept