Chokladkaka med rödbeta
Baka en beta! Prova en spännande chokladkaka där rivna rödbetor förstärker chokladsmaken. Lönnsirap bidrar med lågmäld sötma, så förvänta dig inget supersött fika. Med olivolja i stället för smör berikas chokladkakan med nyttiga fetter.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
Ingredienser
12 portioner
300 g rödbetor
1 1/2 dl olivolja
1 1/2 dl lönnsirap eller honung
75 g mörk choklad
3 ägg
3 3/4 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
5 msk kakao
1 krm salt
riven kokos till formen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1212 KJ / 290 kCal
Fett15 g
Salt0.4 g
Kolhydrater32 g
Protein5 g
Kommentarer
Kan man göra den i en vanlig kakform istället för sockerkaksform som på bilden?
Mejfang
2020-10-17Hej Mejfang! Ja, det ska gå bra, du kan dock behöva justera tiden i ugnen lite. Det kan behövas längre tid än 35 min om du gör kakan i en form utan "hål i mitten". Ha lite koll på kakan efter ca 20 minuter och baka tills kakan är genomgräddad helt enkelt! Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-10-19Jag kör med lönnsirap och den blir så god att jag aldrig vågat prova med honung.
Madelene
2017-12-03Min favorit av alla kakor! Har bakat den massor av gånger! Perfekt sötma, inte sådär sliskigt söt som alla bakverk brukar vara, man kan ta flera bitar utan att må illa och få ont i magen. Jag kör med rapsolja istället för olivolja. Äter kakan tillsammans med ett glas mjölk, supergott!
Madelene
2017-12-03