Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hoki med dillpolenta och syrlig spenatsallad

Den här snabblagade rätten kräver inte särskilt mycket arbete utan klarar sig själv i ugnen och på spisen medan du kan göra annat en stund. Fisken och polentan serveras med en krispig sallad med syra från citron.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Koka polentan med buljongtärningen enligt anvisningen på förpackningen, rör i avrunnen majs i slutet av kokningen.
  4. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Syrlig spenatsallad: Strimla salladslökarna och sockerärterna tunt. Blanda det med spenat, 1 msk pressad citronsaft (för 4 port) och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  6. Grovhacka dillen och blanda ned den och smöret i den färdigkokta polentan. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
  7. Servera fisken med polentan, salladen och resten av citronen skuren i klyftor.

För alla

Kolla innehållet i buljongen/fonden, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt smör. Kolla innehållet i buljongen/fonden.
Mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt smör. Kolla innehållet i buljongen/fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g hokifiléer
  • 4 port polenta
  • 1 kycklingbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 1 förp majskorn (à 340 g)
  • salt och peppar
  • 1 kruka dill
  • 1 msk smör
Syrlig spenatsallad
  • 1/2 förp salladslökar (1/2 förp motsvarar ca 4 st lökar)
  • 150 g sockerärtor
  • 100 g spenat
  • 1 citron
  • 1/2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1984 kJ / 474 kCal