Thaikryddad spätta
Thaikryddad spätta är en härlig rätt med smaker av Asien. Tillaga spätta med purjolök, ingefära, lime, riven kokos och grädde i ugn och servera med ett gott ris blandat med ärtor.
Ingredienser
4 portioner
400 g rödspättafiléer
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Fyllning
1 dl purjolök (finhackad)
2 msk riven, färsk ingefära eller malen ingefära (2 msk riven, färsk motsvarar 1 tsk malen)
1 lime
Till formen
1 msk smör eller margarin
1/2 dl riven kokos
1 dl grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
För mild med enbart grädde som sås.
Camilla
2018-01-05har inte prövat men d ska ja ,blir säkert gott.
Marianne
2007-10-11Mycket gott , men jag hällde i lite kokosmjölk o det blev godare.
Terece
2006-03-27