Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Thaikryddad spätta

Thaikryddad spätta är en härlig rätt med smaker av Asien. Tillaga spätta med purjolök, ingefära, lime, riven kokos och grädde i ugn och servera med ett gott ris blandat med ärtor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina de djupfrysta rödspättafiléerna Ta ev. bort det vita skinnet. Bred ut filéerna på en skärbräda. Salta och peppra.
  2. Fyllning: Lägg finhackad purjolök och ingefära på varje filé. Pressa limesaft över och vik ihop filéerna i en smord ugnsäker form. Strö riven kokos över filéerna. Slå på grädden.
  3. Sätt in rätten mitt i ugnen i 225°C ca 15 min tills fisken är vit och ogenomskinlig. Servera rätten med jasminris blandat med ärter och grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g rödspättafiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Fyllning
  • 1 dl purjolök (finhackad)
  • 2 msk riven, färsk ingefära eller malen ingefära (2 msk riven, färsk motsvarar 1 tsk malen)
  • 1 lime
Till formen
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl riven kokos
  • 1 dl grädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?