Thaifisksoppa med kokosmjölk och grön curry
Denna spännande fisksoppa med exotisk smak av kokosmjölk, citrus, koriander och grön curry tillagar du snabbt. Sjud ihop ingredienserna till thaisoppan och servera den med väldoftande ris på sidan om. Så gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2011
Ingredienser
4 portioner
300 g fisk i tärningar (t ex lax och torsk)
4 port ris (gärna jasmin)
125 g champinjoner
250 g broccoli
1 msk grön currypaste (ev mer efter smak)
1 msk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
200 g körsbärstomater
400 ml kokosmjölk
2 msk asiatisk fisksås
1 msk pressad limejuice
1/2 kruka hackad koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2828 KJ / 677 kCal
Fett37.1 g
Kolhydrater57.7 g
Protein25.1 g
Kommentar
Jättegod soppa och toppen med jasmin ris på sidan om för de extra hungriga :D
Krister
2011-11-30