Thaifisksoppa med kokosmjölk och grön curry

19
1
Thaifisksoppa med kokosmjölk och grön curry

Denna spännande fisksoppa med exotisk smak av kokosmjölk, citrus, koriander och grön curry tillagar du snabbt. Sjud ihop ingredienserna till thaisoppan och servera den med väldoftande ris på sidan om. Så gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2011

Thaifisksoppa med kokosmjölk och grön curry

Ingredienser

4 portioner
300 g fisk i tärningar (t ex lax och torsk)
4 port ris (gärna jasmin)
125 g champinjoner
250 g broccoli
1 msk grön currypaste (ev mer efter smak)
1 msk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
200 g körsbärstomater
400 ml kokosmjölk
2 msk asiatisk fisksås
1 msk pressad limejuice
1/2 kruka hackad koriander

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kontrollera innehållet i currypaste och buljong/fond för samtliga allergener.

Gör så här

Tips

Currypasten är stark, så öka efter smak.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentar

Krister

2011-11-30

Jättegod soppa och toppen med jasmin ris på sidan om för de extra hungriga :D

Näringsvärde per portion

Energi 2828 KJ / 677 kCal
Fett 371 g
Kolhydrater 577 g
Protein 251 g
Läs mer om näringsvärden