Thaibiff med ris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Thaibiff med ris

Den här krämiga och, om du önskar, heta thaigrytan med lövbiff och kokosmjölk är snabblagad och värmande god. Smaka av försiktigt med currypastan så den blir lagom stark för din familj och servera hellre mer för den som vill vid bordet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla biffen. Skala och finhacka lök och ingefära. Skala och slanta morötterna grovt. Dela broccolin i buketter. Låt bambuskotten rinna av.
  3. Stek biffen i oljan. Krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt lök, ingefära och currypasta. Stek ca 1 minut tillsammans.
  5. Tillsätt morötter, broccoli, bambuskott, soja, socker och kokosmjölk. Låt puttra ihop ca 5 minuter. Smaka av med mer röd curry om du önskar en starkare rätt. Skär limen i klyftor.
  6. Servera med ris och limeklyftor.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (gärna basmati)
  • ca 350 g lövbiff
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 msk finhackad ingefära
  • 2 morötter
  • 1 broccoli
  • ca 220 g bambuskott
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk röd currypasta
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk strösocker
  • 250 ml kokosmjölk
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2360 kJ / 562 kCal