Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lövbiff i röd curry

En härlig kötträtt med lite extra sting! Stek lövbiffen och tillsätt grönsaker, kokosmjölk, och currypasta. Servera med nykokt ris med smak av basilika och sesamfrön. Enkelt, snabblagat och smakrikt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lövbiff: Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär bella verden i bitar.
  2. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Lövbiff: Strimla lövbiffen och stek den i omgångar i oljan i en het stekpanna. Tillsätt grönsakerna och fräs någon minut. Rör ner kokosmjölken och buljongen. Krydda med currypasta, salt och peppar. Låt koka några minuter.
  4. Ris: Hacka basilikan och blanda med riset.
  5. Servera riset till lövbiffen och strö över sesamfröna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och currypastan. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rosta sesamfröna en kort stund i het stekpanna.

Ingredienser

Portioner: 4
Lövbiff
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 200 g bellaverde
  • ca 500 g lövbiff
  • 2 msk olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 msk röd currypasta
Ris
  • 4 port ris
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk sesamfrö
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3132 kJ / 749 kCal