Fläskkarré med röd curry

11
1
Fläskkarré med röd curry

En härlig kötträtt med sting i. Koka upp en gryta på bland annat fläskkarré, kokosmjölk, röd currypaste och purjolök och servera sedan grytan tillsammans med ris.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003

Fläskkarré med röd curry

Ingredienser

4 portioner
3 dl jasminris
2 gröna paprikor
1/2 purjolök
500 g skivad benfri fläskkarré
1 burk lättkokosmjölk (à 400 ml)
1 msk socker
2 - 2 1/2 msk röd currypaste
2 msk konc kycklingfond
1 dl vatten
1 msk limejuice
2 msk ljus maizenaredning
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten eller ägg.
Gör mjölkfri: rör ut vanlig maizena i vatten i stället för att använda maizena redning, som innehåller mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Magnus

2007-07-22

Riktigt god och avvägd hetta. Blir tyvärr betydligt sämre med lättkokosmjölk, ta vanlig istället!