Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkarré med röd curry

En härlig kötträtt med sting i. Koka upp en gryta på bland annat fläskkarré, kokosmjölk, röd currypaste och purjolök och servera sedan grytan tillsammans med ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skär fläskkarrén i strimlor.
  3. Rör ihop kokosmjölk, socker, currypaste, fond, vatten och limejuice i en kastrull. Låt koka upp. Lägg i fläskkarrébitarna och låt sjuda i 10-15 minuter under lock. Rör i maizenan och låt koka 1 minut.
  4. Fräs paprika och lök i en het lättoljad stekpanna 2-3 minuter. Rör ner grönsakerna i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp fläskkarrégrytan i djupa skålar. Servera med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten eller ägg.
Gör mjölkfri: rör ut vanlig maizena i vatten i stället för att använda maizena redning, som innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl jasminris
  • 2 gröna paprikor
  • 1/2 purjolök
  • 500 g skivad benfri fläskkarré
  • 1 burk lättkokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 msk socker
  • 2 1/2 msk röd currypaste
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • 1 msk limejuice
  • 2 msk ljus maizenaredning
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer