Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bräckt lax med pestopotatis

Bräckt lax med pestopotatis är ett gott recept med kort tillagningstid. De stekta laxkotletterna serveras med potatis som fått en ljuvlig karaktär av pesto och valnötter. Perfekt med kall pestopotatis till buffén.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatis: Skala och tärna potatisarna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Låt potatisen rinna av.
  2. Mixa i matberedare eller mixer dill, valnötskärnor och riven ost. Tillsätt olja och vatten via matarröret under maskinens gång. Smaka av med salt och vitpeppar. Blanda peston med potatisen.
  3. Lax: Bräck (stek) laxkotletterna i olja i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och citronpeppar.
  4. Servera laxen med pestopotatisen, gröna bönor och citronklyftor.

Tips

Pestopotatisen kan serveras kall. Passar därför utmärkt på buffébord till t ex gravad lax.

Ingredienser

Portioner: 4
Pestopotatis
  • 10 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
  • 1 knippe dill
  • 1 påse valnötskärnor (à 50 g)
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl olja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Bräckt lax
  • 4 laxkotletter (à 150 g)
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
Till servering
  • 1 pkt gröna bönor (à 250 g)
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan