Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Chili- och limemarinerad stekt lax med yoghurtsås

En ny vardagsfavorit är den här chili- och limemarinerade stekta laxen. Yoghurtsåsen är syrlig och med friskt inslag av din favoritkrydda, till exempel persilja, dill eller dragon. Nyttigt, välsmakande och tilltalande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg laxkotletterna på ett ugnssäkert fat. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Blanda chilin med skal och saft av lime samt olja. Pensla laxkotletterna på båda sidor med marinaden. Täck med plastfolie och låt stå kallt ett par timmar.
  3. Strö över det grova saltet. Stek laxen i ugn ca 15 min.
  4. Sås: Blanda samman ingredienserna till såsen.
  5. Servera laxen med såsen och pressad potatis eller couscous.

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölk.
Gör glutenfri: servera med potatis.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 laxkotletter eller -fjärilar (à ca 150 g)
  • 1 röd chili
  • skal och saft av 1 lime
  • 1/2 dl olja
  • 1 msk grovt salt
  • potatis eller couscous till servering
Sås
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 dl hackat kryddgrönt t ex persilja, dill, dragon
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk Brun Farin
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer