Chili- och limemarinerad stekt lax med yoghurtsås
En ny vardagsfavorit är den här chili- och limemarinerade stekta laxen. Yoghurtsåsen är syrlig och med friskt inslag av din favoritkrydda, till exempel persilja, dill eller dragon. Nyttigt, välsmakande och tilltalande!
Ingredienser
6 portioner
6 laxkotletter eller -fjärilar (à ca 150 g)
1 röd chili
skal och saft av 1 lime
1/2 dl olja
1 msk grovt salt
potatis eller couscous till servering
Sås
3 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl hackat kryddgrönt t ex persilja, dill, dragon
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk brun farin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
mmm smaskens...
Magnus
2005-04-13Mycket enkelt och går snabbt i ren arbetstidssynpunkt. Gott även om det inte är i superklass fungerar det mycket mycket bra. Kommer definitivt ätas igen hemma hos mig.
Karin
2004-05-16