Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillkryddad lax med avokado och räkor

Den här grillkryddade laxen serverar du tillsammans med en avokado- och räksallad som har crème fraiche med smak av tomater och saffran till grund. Vid sidan av denna lax med räkor och avokado passar kokt potatis eller ris riktigt bra.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda laxkotletterna generöst med grillkrydda. Låt vila tills salladen är klar.
  2. Skala/häll av räkorna. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Skär det i bitar.
  3. Blanda räkor, avokado och citronjuice. Salta och peppra.
  4. Stek laxkotletterna i en het panna, utan fett, i ca 3 minuter på varje sida.
  5. Toppa laxen med räksalladen. Klicka på crème fraiche. Ris eller kokt potatis passar till.

För alla

Kontrollera grillkryddans innehåll. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smaksätt själv med saffran och tomat.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Smaksätt med tomat och saffran.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 laxkotletter (à 150 g)
  • grillkrydda
  • 1 kg oskalade räkor 1 kg oskalade räkor motsvarar 1 burk räkor i lake (à 390 g)
  • 2 avokador
  • 1 1/2 msk citronjuice
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche med tomat- och saffranssmak
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?