Grillkryddad lax med avokado och räkor

Den här grillkryddade laxen serverar du tillsammans med en avokado- och räksallad som har crème fraiche med smak av tomater och saffran till grund. Vid sidan av denna lax med räkor och avokado passar kokt potatis eller ris riktigt bra.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004

Ingredienser
4 portioner
4 laxkotletter (à 150 g)
grillkrydda
1 kg oskalade räkor 1 kg oskalade räkor motsvarar 1 burk räkor i lake (à 390 g)
2 avokador
1 - 1 1/2 msk citronjuice
salt och peppar
2 dl crème fraiche med tomat- och saffranssmak
För alla
Kontrollera grillkryddans innehåll. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smaksätt själv med saffran och tomat.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Smaksätt med tomat och saffran.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smaksätt själv med saffran och tomat.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Smaksätt med tomat och saffran.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott poäng 10/10 vi åt nudlar till.
Rita
2009-09-25Gott och somrigt recept, dock saknade jag en sås till maten. Det blir nog lätt torrt om man har ris eller pasta till laxen och räk- avokadosalladen. Vi löste det med en klick tsatsiki...
Patricia
2005-05-19