Laxkotlett med dill- och kaprissås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxkotlett med dill- och kaprissås

Laxkotlett med dill- och kaprissås är en fräsch, snabblagad och smakfull rätt som passar ypperligt till middag mitt i veckan. Servera laxkotletten med couscous, salladsblad och den läckra dill- och kaprissåsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att förbereda couscousen/riset.
  2. Krydda laxkotletterna med salt och peppar. Hetta upp en stek- eller grillpanna. Pensla laxen lätt med olivolja. Stek/grilla i 3-4 minuter på varje sida (beroende på laxkotletternas tjocklek).
  3. Sås: Skiva oliverna. Rör ihop yoghurt, dill, kapris, oliver samt färskpressad citronjuice. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Lägg upp laxen på tallrikar, klicka på dill-och kaprissåsen. Servera med couscousen och spröda salladsblad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 laxkotletter (à ca 180 g)
  • olivolja till stekning
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Dill- och kaprissås
  • 10 gröna oliver
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl grovhackad dill
  • 1 msk kapris
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Till servering
  • couscous eller ris
  • spröda salladsblad
Lägg till i inköpslistan