Laxkotlett med dill- och kaprissås

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
3
Laxkotlett med dill- och kaprissås

Laxkotlett med dill- och kaprissås är en fräsch, snabblagad och smakfull rätt som passar ypperligt till middag mitt i veckan. Servera laxkotletten med couscous, salladsblad och den läckra dill- och kaprissåsen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Laxkotlett med dill- och kaprissås

Ingredienser

4 portioner
4 laxkotletter (à ca 180 g)
olivolja till stekning
salt
nymalen svartpeppar

Dill- och kaprissås

10 gröna oliver
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl grovhackad dill
1 msk kapris
1 tsk färskpressad citronjuice
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar

Till servering

couscous eller ris
spröda salladsblad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

absolut endast potatis till, inte ris eller couscous

Annelie

2024-12-08

Låter jattegott men det är ju omöjligt att få tag på laxkotletter nånstans?! Var köpa dom?!

Fredrik

2019-07-13

Hej Fredrik! De bör finnas i din butik. Prata med handlaren annars. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-08-08

Jättegott! Mättar längre med kokt potatis till. Jag kokade dessutom mangold och serverade tillsammans med skivade tomater.

Maria

2005-10-27

Testa liknande recept

Chili- och limemarinerad stekt lax med yoghurtsås
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinmarinerade laxkotletter
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med champinjontzatziki
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Couscous med räkor och yoghurtsås
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Böckling med kaviaryoghurt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga