Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör

Hetta upp laxen lite genom att ta till lite asiatiska smaker. Pensla laxfilén i teriyakisås, stek på och servera tillsammans med wasabi- och gräslökssmör. Exotiskt och spännande!

Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör

Ingredienser

4 portioner
4 laxkotletter
1 msk olja
2 - 2 1/2 msk teriyakisås
salt
peppar

Wasabi- och gräslökssmör

1/2 kruka gräslök
1 - 1 1/2 tsk vatten
100 g smör
1 msk wasabipasta eller riven pepparrot
1 tsk citronjuice
salt
peppar

Gör så här

00:03:00
I näringsberäkningen ingår ris och sockerärter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mums!

    Linda

Näringsvärde per portion

Energi2944 KJ / 705 kCal
Fett38.9 g

Testa liknande recept

  • Teriyakilax på pinne
    Betyg 2 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Hoisin- och sesamlax
    Betyg 2.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bräckt lax med pestopotatis
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxkotlett med dill- och kaprissås
    Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad