Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med champinjontzatziki

Denna lax med champinjontzatziki är en somrig middag med lätta smaker. Laxkotletterna, eller laxfiléerna, som du grillar får en bra vän i tzatzikin på champinjoner, persilja och vitlök med en bas av matlagningsyoghurt. Laxen serveras med potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Tzatziki: Skölj och skiva champinjonerna tunt. Strimla persiljan. Blanda matyoghurten med champinjoner och persilja. Smaka av med salt, mald vitpeppar och gärna pressade vitlöksklyftor.
  3. Grilla laxkotletterna eller laxfilébitarna på utegrill eller i grillpanna ca 5 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera laxen med potatis, champinjontzatziki och en grön sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt matyoghurten med sojabaserad färskost utrörd i lite kallt vatten.

Tips

Får du inte tag på persilja kan den ersättas med 1-2 tsk torkad örtkrydda t ex dragon, basilika eller körvel (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
  • 4 laxkotletter (à ca 150 g) eller djupfrysta portionsbitar laxfilé (à 140 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Champinjontzatziki
  • 250 g champinjoner
  • 1/2 knippa persilja
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2331 kJ / 558 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden