Lax med champinjontzatziki
Denna lax med champinjontzatziki är en somrig middag med lätta smaker. Laxkotletterna, eller laxfiléerna, som du grillar får en bra vän i tzatzikin på champinjoner, persilja och vitlök med en bas av matlagningsyoghurt. Laxen serveras med potatis.
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
4 laxkotletter (à ca 150 g) eller djupfrysta portionsbitar laxfilé (à 140 g)
1 tsk salt
1 krm peppar
Champinjontzatziki
250 g champinjoner
1/2 knippa persilja
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurten med sojabaserad färskost utrörd i lite kallt vatten.
Gör så här
Tips
Får du inte tag på persilja kan den ersättas med 1-2 tsk torkad örtkrydda t ex dragon, basilika eller körvel (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2331 KJ / 558 kCal
Fett19.8 g
Kommentarer