Teriyakikyckling med majs och äppelslaw

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Teriyakikyckling med majs och äppelslaw

En måltid som reder sig självt i ugnen. Servera den teriyakimarinerade kycklingen med rostad majskolv och bakpotatis. Här är den traditionella coleslawen ersatt med äppelslaw - en variant gjord på rivet äpple. Syrlig och god.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011

Teriyakikyckling med majs och äppelslaw

Ingredienser

4 portioner
3   bakpotatisar
2 msk  olivolja
1   lime
1 dl  teriyakisås
900 g  kycklingben
4   majskolvar
salt och peppar

Äppelslaw

1 dl  gräddfil
2 tsk  dijonsenap
2   röda äpplen

För alla

Rätten är äggfri, men teriyakisåsen innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Variera äppelslawen nästa gång med strimlad vitkål, kålrabbi, majrova eller fänkål.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2634 KJ / 630 kCal
Fett23.8 g
Kolhydrater65.5 g
Protein34.6 g

Testa liknande recept

Teriyakilax på pinne
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Teriyakilax med wasabi- och gräslökssmör
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax teriyaki
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesamstekt kyckling med shiitakesvamp
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med teriyaki, sesamfrö och pak choi
Betyg 4.1 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jerk-kyckling med rostad majs och paprikasås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga