Teriyakikyckling med majs och äppelslaw

0
0
Teriyakikyckling med majs och äppelslaw

En måltid som reder sig självt i ugnen. Servera den teriyakimarinerade kycklingen med rostad majskolv och bakpotatis. Här är den traditionella coleslawen ersatt med äppelslaw - en variant gjord på rivet äpple. Syrlig och god.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2011

Teriyakikyckling med majs och äppelslaw

Ingredienser

4 portioner
3 bakpotatisar
2 msk olivolja
1 lime
1 dl teriyakisås
900 g kycklingben
4 majskolvar
salt och peppar

Äppelslaw

1 dl gräddfil
2 tsk dijonsenap
2 röda äpplen

För alla

Rätten är äggfri, men teriyakisåsen innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Variera äppelslawen nästa gång med strimlad vitkål, kålrabbi, majrova eller fänkål.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2634 KJ / 630 kCal
Fett 238 g
Kolhydrater 655 g
Protein 346 g
Läs mer om näringsvärden