Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Teriyakikyckling med majs och äppelslaw

En måltid som reder sig självt i ugnen. Servera den teriyakimarinerade kycklingen med rostad majskolv och bakpotatis. Här är den traditionella coleslawen ersatt med äppelslaw - en variant gjord på rivet äpple. Syrlig och god.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta potatisen och skär i ca 1 1/2 cm tjocka stavar. Lägg potatisstavarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Krydda med salt och blanda ordentligt. Sätt mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. Finriv skalet av limen och pressa ut lite juice. Rör ihop limeskal, limejuice, teriyakisås, salt och peppar. Pensla kycklingbenen runtom med blandningen.
  4. Ta ut plåten och fördela kycklingbenen mellan potatisstavarna. Sätt tillbaka mitt i ugnen ca 25 minuter. Skär ett snitt i den tjockaste delen av kycklingen och kontrollera att klar köttsaft kommer ut. Gör resten under tiden.
  5. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Ta bort bladhölje och trådar runt majskolvarna. Lägg ner majskolvarna i kastrullen och koka dem mjuka, det tar ca 10 minuter.
  6. Äppelslaw: Blanda gräddfil och senap i en skål. Dela, kärna ur och grovriv äpplena. Rör ner i skålen. Smaka av med salt.
  7. Servera teriyakikycklingen med potatisstavar, majskolvar och äppelslaw.

För alla

Rätten är äggfri, men teriyakisåsen innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Variera äppelslawen nästa gång med strimlad vitkål, kålrabbi, majrova eller fänkål.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime
  • 1 dl teriyakisås
  • 900 g kycklingben
  • 4 majskolvar
  • salt och peppar
Äppelslaw
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 röda äpplen
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2634 kJ / 630 kCal