Teriyakikryddad fläskfilé och svamprisotto
Det här förföriskt goda fläskköttet kryddad med teriyaki passar lika bra på sommaren med en fräsch sallad som till rostade rotfrukter på hösten eller en mustig svamprisotto på vintern. Receptet kommer från Santa Maria.
Ingredienser
4 portioner
600 g fläskfilé
2 msk smör
2 1/2 msk kryddmix Teriyaki
4 port risottoris
200 g färska skivade champinjoner
1 msk smör
färsk timjan
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut Teriyakisåsen mot glutenfri variant av liknande sås, eller soja.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
I samarbete med Santa Maria.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2414 KJ / 577 kCal
Fett18.8 g
Kolhydrater55.3 g
Protein44.5 g
Kommentarer