Teriyakikryddad fläskfilé och svamprisotto | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Teriyakikryddad fläskfilé och svamprisotto

Det här förföriskt goda fläskköttet kryddad med teriyaki passar lika bra på sommaren med en fräsch sallad som till rostade rotfrukter på hösten eller en mustig svamprisotto på vintern. Receptet kommer från Santa Maria.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150 °C.
  2. Bryn fläskfilén i smör runt om i en stekpanna på hög värme i några minuter.
  3. Krydda filén med 4/5 av Teriyaki och stek den därefter klar i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader, ca 30 minuter.
  4. Låt filén vila i folie ca 10 minuter innan den skärs upp och serveras.
  5. Tillaga risotton enligt anvisningen på förpackningen. Fräs svampen i stekpanna och krydda med resten av Teriyaki. Toppa risotton med svamp och färsk timjan.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut Teriyakisåsen mot glutenfri variant av liknande sås, eller soja. 
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. 
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. 

I samarbete med Santa Maria. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 2 1/2 msk kryddmix Teriyaki
  • 4 port risottoris
  • 200 g färska skivade champinjoner
  • 1 msk smör
  • färsk timjan
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2414 kJ / 577 kCal