Viltskav i pita

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Viltskav i pita

Viltskav i pita är en mycket spännande och fräsch viltpanna som du avnjuter med hummus, morotstzatziki, tomater, isbergssallad och pitabröd. Smaksättare som spiskummin, sambal oelek, vitlök och citronsaft ger rätten fin karaktär och viltköttet håller dig mätt länge!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013

Viltskav i pita

Ingredienser

4 portioner

Viltskav

2 förp fryst viltmästarskav (à 240 g)
1 gul lök
1 msk olja
1/2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 tsk spiskummin
1 msk sambal oelek

Hummus

1/2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 liten vitlöksklyfta
2 krm spiskummin
1 msk olivolja
2 msk vatten
1/2 msk pressad citronsaft
salt
peppar

Morotstzatziki

2 morötter
2 dl matyoghurt 10 %

Till servering

6 pitabröd
2 tomater
1/2 isbergssalladshuvud

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2951 KJ / 702 kCal
Fett19.9 g
Kolhydrater81.3 g
Protein43.2 g

Testa liknande recept

Kebabskav i pitabröd
Betyg 2.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad på rökt kalvlägg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig kebab med renskav
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pitabröd med korvbollar och mango chutney
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pitabröd med köttfärsrullar och bönsalsa
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pitachips med fetaost, kikärtor och oliver
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga