Viltskav i pita

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Viltskav i pita

Viltskav i pita är en mycket spännande och fräsch viltpanna som du avnjuter med hummus, morotstzatziki, tomater, isbergssallad och pitabröd. Smaksättare som spiskummin, sambal oelek, vitlök och citronsaft ger rätten fin karaktär och viltköttet håller dig mätt länge!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013

Viltskav i pita

Ingredienser

4 portioner

Viltskav

2   förp fryst viltmästarskav (à 240 g)
1   gul lök
1 msk  olja
1/2   förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 tsk  spiskummin
1 msk  sambal oelek

Hummus

1/2   förp kokta kikärtor (à 380 g)
1   liten vitlöksklyfta
2 krm  spiskummin
1 msk  olivolja
2 msk  vatten
1/2 msk  pressad citronsaft
salt och peppar

Morotstzatziki

2   morötter
2 dl  matyoghurt 10 %

Till servering

6   pitabröd
2   tomater
1/2   isbergssalladshuvud

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut pitabröden mot lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2951 KJ / 702 kCal
Fett19.9 g
Kolhydrater81.3 g
Protein43.2 g

Testa liknande recept

Pitachips med fetaost, kikärtor och oliver
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabskav i pitabröd
Betyg 2.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pitabröd med kryddrostad blomkål och avokadokräm
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sallad på rökt kalvlägg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingklubba med kikärtsröra i pitabröd
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga