Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Stekt lövbiff med gratäng och bönsallad

Stekt lövbiff med gratäng och bönsallad är en obeskrivligt smakrik och lättlagad måltid. Den tunna lövbiffen steks i en het panna en snabbis, bara så att den får färg. Värm därefter gratängen tills den blir gyllenbrun, då är den redo för servering. Tillsammans med en bönsallad som fått smak av persilja.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm gratängen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och koka bönorna i saltat vatten ca 3 minuter. Häll av vattnet.
  3. Skär salladen i bitar och hacka persiljan. Blanda bönor, sallad och persilja. Ringla över olivolja och vinäger, salta och peppra.
  4. Stek lövbiffen i smöret i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Salta och peppra.
  5. Servera lövbiffen med potatisgratängen och bönsalladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Pressa gärna i en vitlöksklyfta i gratängen innan den värms.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 400 g potatisgratäng
  • 150 g haricots verts
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • ca 350 g lövbiff
  • 1 tsk smör
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2381 kJ / 573 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer