Tepocherad lax med ingefära

Betyg 3.1 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Tepocherad lax med ingefära

Att tillaga fisk i vätska är ett skonsamt sätt att få den god och perfekt saftig. Varför inte prova att pochera lax i te? Lägg laxen i starkt grönt eller rött te, smaksätt med ingefära och så skjuts in i mikron i några minuter. Smidigare till vardags kan det knappast bli!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Tepocherad lax med ingefära

Ingredienser

4 portioner
4 portionsbitar lax (à 125 g)
2 krm salt
5 cm skivad färsk ingefära
2 dl varmt starkt grönt eller rött te
skivad salladslök till garnering

Gör så här

00:02:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gick också utmärkt att köra samma recept i ugnen. Jag körde ca 175 grader och kanske 15 min. God lax men inte så mycket tesmak

    Johanna

Näringsvärde per portion

Energi979 KJ / 234 kCal
Fett15 g
Salt0.88 g
Kolhydrater2 g
Protein23 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Bakad sötpotatis med feta och oliver
    Betyg 4.6 av 5.108 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mintchokladbräck
    Betyg 3.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kallbryggt te
    Betyg 4.4 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kamomillkokt pärllök med ostsås
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Knäck i mikron
    Betyg 3.2 av 5.359 personer har röstat
    Receptet har 20 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad