ÖVER 60 MIN | Enkel

Kallbryggt te

Cold brew-hypen började med kaffe och har nu nått te. Genom att kallbrygga te får man ett fylligare och sötare resultat med mindre beska. Smaksatta, kallbryggda teer passar utmärkt som ett sockerfritt alternativ till saft. Men här njuter vi det precis som det är.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg teet i en flaska eller kanna. Fyll på med kallt vatten och täck över. Låt stå i kylen minst 3 timmar, gärna över natten. 
  2. Sila och häll upp i glas med is och skuren frukt.

Näringsberäkningen är per dl.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 liter
  • 1 1/2 msk svart te eller grönt te
  • 1 l kallt vatten
  • is
  • skuren frukt (t ex jordgubbar, citron eller apelsin)

Näringsvärde
Per portion

Energi 15,4 kJ / 3,7 kCal