Kamomillkokt pärllök med ostsås

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Kamomillkokt pärllök med ostsås

Den nätta pärllöken spelar huvudrollen i den här raffinerade rätten. Löken kokas mjuk i en syrlig lag med smak av kamomill och serveras med parmesan i form av en krämig sås. Har du tillgång till ramslöksstjälkar får rätten en mild smak av vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Kamomillkokt pärllök med ostsås

Ingredienser

4 portioner
200 g  parmesan
500 g  pärllök
2 dl  vitvinsvinäger
3 msk  socker
2   påsar te med smak av kamomill
50 g  rumsvarmt smör
4   strimlade salladslökar (eller 10 ramslöksstjälkar, för 4 portioner)
1 msk  smör
smörgåskrasse blomsterkrasse eller rucola till garnering
salt

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt ostalternativ och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

 

 

Gör så här

Tips

Det går lika bra att använda andra milda, små lökar, till exempel schalottenlök, silverlök eller steklök.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1499 KJ / 358 kCal
Fett18 g
Salt3.06 g
Kolhydrater25 g
Protein23 g

Testa liknande recept

Rödbetspicklade ägg med sojamajonnäs och krasse
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Iste med rabarber och citrongräs
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rooibos-te med honung
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Iste med gurka, lime och mynta
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med gulbeta och rågcrunch
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Te à la grape
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga