Kamomillkokt pärllök med ostsås
Den nätta pärllöken spelar huvudrollen i den här raffinerade rätten. Löken kokas mjuk i en syrlig lag med smak av kamomill och serveras med parmesan i form av en krämig sås. Har du tillgång till ramslöksstjälkar får rätten en mild smak av vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
4 portioner
200 g parmesan
500 g pärllök
2 dl vitvinsvinäger
3 msk socker
2 påsar te med smak av kamomill
50 g rumsvarmt smör
4 strimlade salladslökar (eller 10 ramslöksstjälkar, för 4 portioner)
1 msk smör
smörgåskrasse blomsterkrasse eller rucola till garnering
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1499 KJ / 358 kCal
Fett18 g
Salt3.06 g
Kolhydrater25 g
Protein23 g
Kommentarer