Kamomillkokt pärllök med ostsås
Den nätta pärllöken spelar huvudrollen i den här raffinerade rätten. Löken kokas mjuk i en syrlig lag med smak av kamomill och serveras med parmesan i form av en krämig sås. Har du tillgång till ramslöksstjälkar får rätten en mild smak av vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
4 portioner
200 g parmesan
500 g pärllök
2 dl vitvinsvinäger
3 msk socker
2 påsar te med smak av kamomill
50 g rumsvarmt smör
4 strimlade salladslökar (eller 10 ramslöksstjälkar, för 4 portioner)
1 msk smör
smörgåskrasse blomsterkrasse eller rucola till garnering
salt
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt ostalternativ och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Det går lika bra att använda andra milda, små lökar, till exempel schalottenlök, silverlök eller steklök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1499 KJ / 358 kCal
Fett18 g
Salt3.06 g
Kolhydrater25 g
Protein23 g
Kommentarer