Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tender brisket med rostad sötpotatis

Denna rätt får smaklökarna att dansa! Rostad sötpotatis som ger en härlig söt krämighet gifter sig utmärkt ihop med den buljongtillagade tender brisket. Gröp ur avokadon och skiva den innan du lägger upp den på denna färgsprakande tallrik!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Klyfta sötpotatisen och lägg den i en ugnssäker form. Blanda klyftorna med olja och kryddor. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  3. Skiva köttet och värm i buljongen och den medföljande såsen i en kastrull under lock.
  4. Dela, kärna och gröp ur avokadon. Skär den i klyftor och salta och peppra.
  5. Servera köttet med rostad potatis, avokado och ruccola.

För alla

Kontrollera innehållet i tender brisket, annars fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • ca 500 g sötpotatis
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk rosmarin
  • salt
  • peppar
  • 400 g tender brisket
  • 1 avokado
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3361 kJ / 813 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer