Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Högrevsburgare med rostad majs och sötpotatis

Den saftiga högrevsburgaren smälter i munnen. Servera med frasig sötpotatis, rostad majs, varma tomater och crème fraiche med smak av ingefära och chili. Riv färsk krispsallad och middagen är serverad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta och skär potatisen i skivor och lägg på en plåt. Blanda potatisen med olja och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen i först 10 minuter.
  3. Låt majsen rinna av. Lägg den och tomaterna på plåten och rosta ytterligare 10 minuter.
  4. Burgare: Stek burgarna i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Riv salladen i bitar.
  6. Servera burgarna med rostade grönsaker, sallad och crème fraiche.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • ca 400 g sötpotatis
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 150 g majskorn
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
Burgare
  • 2 burgare av högrev
  • 1 tsk olja
  • 1/2 krispsallad
  • 1 dl lätt crème fraiche ingefära & chili
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2619 kJ / 630 kCal