Högrevsburgare med rostad majs och sötpotatis

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
1
Högrevsburgare med rostad majs och sötpotatis

Den saftiga högrevsburgaren smälter i munnen. Servera med frasig sötpotatis, rostad majs, varma tomater och crème fraiche med smak av ingefära och chili. Riv färsk krispsallad och middagen är serverad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018

Högrevsburgare med rostad majs och sötpotatis

Ingredienser

2 portioner
ca 400 g  sötpotatis
2 tsk  olja
salt
peppar
150 g  majskorn
1/2   ask körsbärstomater (à 250 g)

Burgare

2   burgare av högrev
1 tsk  olja
1/2   krispsallad
1 dl  lätt crème fraiche ingefära & chili

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Sötpotatisen👎Smakar som rotmos.

Barbara

2018-04-07

Näringsvärde per portion

Energi2619 KJ / 630 kCal
Fett33 g
Salt4.48 g
Kolhydrater50 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Högrevsbiffar med rostad paprika och sötpotatis
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sojabönsburgare med avokadokräm
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Egenmald hamburgerfärs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegoburgare med cottage cheese och sötpotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cornburgers
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Osthamburgare
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga