Högrevsburgare med rostad majs och sötpotatis

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
1
Högrevsburgare med rostad majs och sötpotatis

Den saftiga högrevsburgaren smälter i munnen. Servera med frasig sötpotatis, rostad majs, varma tomater och crème fraiche med smak av ingefära och chili. Riv färsk krispsallad och middagen är serverad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018

Högrevsburgare med rostad majs och sötpotatis

Ingredienser

2 portioner
ca 400 g  sötpotatis
2 tsk  olja
salt
peppar
150 g  majskorn
1/2   ask körsbärstomater (à 250 g)

Burgare

2   burgare av högrev
1 tsk  olja
1/2   krispsallad
1 dl  lätt crème fraiche ingefära & chili

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Sötpotatisen👎Smakar som rotmos.

Barbara

2018-04-07

Näringsvärde per portion

Energi2619 KJ / 630 kCal
Fett33 g
Salt4.48 g
Kolhydrater50 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Osthamburgare
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Högrevsbiffar med rostad paprika och sötpotatis
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sojabönsburgare med avokadokräm
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegoburgare med cottage cheese och sötpotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Egenmald hamburgerfärs
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Högrevsburgare med rostad potatis och tzatziki
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga