Lammfärssås med champinjonsallad

3
0
Lammfärssås med champinjonsallad

En mustig färssås med en ljuvlig smak av timjan, vitlök och rosmarin. Lammfärsen får puttra i den goda tomatsåsen tills smakerna gift sig och såsen fått en perfekt konsistens. Servera med nykokt pasta och en fräsch sallad på champinjoner, ruccola och en rödvinsvinägrett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2017

Lammfärssås med champinjonsallad

Ingredienser

4 portioner

Lammfärssås

1 rödlök
1 tsk olja
ca 500 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
500 g krossade tomater
salt och peppar
4 port pasta (radiatori)

Champinjonsallad

250 g champinjoner
65 g rucola
1 msk olja
1/2 msk vinäger

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Gör en vinägrett till champinjonerna av olja och vinäger. Pressa i en av vitlöksklyftorna och smaksätt med senap.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2788 KJ / 666 kCal
Fett 30.3 g
Salt 2.06 g
Kolhydrater 60.6 g
Protein 33.9 g
Läs mer om näringsvärden