Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammfärssås med champinjonsallad

En mustig färssås med en ljuvlig smak av timjan, vitlök och rosmarin. Lammfärsen får puttra i den goda tomatsåsen tills smakerna gift sig och såsen fått en perfekt konsistens. Servera med nykokt pasta och en fräsch sallad på champinjoner, ruccola och en rödvinsvinägrett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Lammfärssås: Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen, pressa i vitlöken och blanda ner kryddorna. Fräs några minuter.
  3. Rör ner tomaterna, sänk värmen och sjud ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Champinjonsallad: Ansa champinjonerna. Hyvla eller skiva dem tunt. Blanda dem med ruccola och ringla över olja och vinäger. Salta och peppra.
  6. Servera lammfärssåsen med sallad och pasta.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Gör en vinägrett till champinjonerna av olja och vinäger. Pressa i en av vitlöksklyftorna och smaksätt med senap.

Ingredienser

Portioner: 4
Lammfärssås
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olja
  • ca 500 g lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 500 g krossade tomater
  • salt och peppar
  • 4 port pasta (radiatori)
Champinjonsallad
  • 250 g champinjoner
  • 65 g ruccola
  • 1 msk olja
  • 1/2 msk vinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2788 kJ / 666 kCal