Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Tender brisket med avokadoröra och sötpotatisstrips

En smarrig rätt med influenser från amerikanska södern. De möra brisketskivorna får puttra i sin goda sås tills köttet blivit varmt och fått full smak. Servera med en avokado- och tomatsallad och krispiga, orangea sötpotatisstrips som både tillför smak och textur. Häll upp en iskall dryck och ät er mätta och belåtna.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tillaga stripsen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Öppna köttförpackningen och häll lagen i en kastrull. Skär köttet i skivor och värm i lagen ca 5 minuter.
  4. Dela, kärna och gröp ur avokadon. Skär avokadon och tomaterna i tärningar.
  5. Skala och hacka löken och blanda den med avokado och tomater. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
  6. Servera stripsen med kött och avokadoröra.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port fryst sötpotatisstrips
  • 400 g tender brisket
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 1/2 rödlök
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3512 kJ / 842 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer