Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tempurafriterade grönsaksnystan

Testa något nytt och festligt! Tempurafriterade grönsaksknyten är ett krispigt tillbehör på buffén. Spröda grönsaker med gyllene färg, som smakar extra gott med soja.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär haricots vertsen på längden. Skala och riv moroten. Skala och skär löken i strimlor.
  2. Vispa snabbt ihop vatten, mjöl och äggula till en smet. Blanda i grönsakerna i smeten.
  3. Häll olja i en gryta/panna. Hetta upp oljan till 180°C.
  4. Doppa matskedsstora portioner av grönsakssmeten i oljan. Fritera 2-3 knyten åt gången i ca 2 minuter. Låt rinna av på hushållspapper som ligger ovanpå en tidning. Doppa gärna i outspädd soja och ät medan det är varmt.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 100 g haricots verts
  • 1 morot
  • 1 medelstor gul lök
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • olja till fritering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1220 kJ / 290 kCal
Fett: 26 g
Läs mer om näringsvärden