Tempurafriterad brysselkål

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Tempurafriterad brysselkål

Små brysselkål är lagom munsbitar som passar perfekt att fritera. Är brysselkålen stor så går det bra att dela dem. Brysselkålen doppas i en tempurasmet och den krispiga nyfriterade kålen serveras med en korianderdipp.

Tempurafriterad brysselkål

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g brysselkål

Korianderdipp

1 kruka koriander
1/2 röd chili
1 dl japansk soja
1/2 dl risvinäger
1/2 dl mirin

Tempura

1 dl majsstärkelse
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
3/4 dl iskallt vatten (gärna kolsyrat)
5 dl frityrolja

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1296 KJ / 311 kCal
Fett8 g
Salt4.76 g
Kolhydrater43 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Friterad zucchini
Betyg 4.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Halloumifries
Betyg 4.3 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Zucchinifries
Betyg 3.7 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Friterad äppelpaj
Betyg 4.3 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Friterade oliver
Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad