Tempurafriterad brysselkål

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Tempurafriterad brysselkål

Små brysselkål är lagom munsbitar som passar perfekt att fritera. Är brysselkålen stor så går det bra att dela dem. Brysselkålen doppas i en tempurasmet och den krispiga nyfriterade kålen serveras med en korianderdipp.

Tempurafriterad brysselkål

Ingredienser

4 portioner
ca 700 g brysselkål

Korianderdipp

1 kruka koriander
1/2 röd chili
1 dl japansk soja
1/2 dl risvinäger
1/2 dl mirin

Tempura

1 dl majsstärkelse
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
3/4 dl iskallt vatten (gärna kolsyrat)
5 dl frityrolja

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1296 KJ / 311 kCal
Fett8 g
Salt4.76 g
Kolhydrater43 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Friterad brysselkål med kaprisdipp
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Friterad zucchini
    Betyg 4.9 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Halloumifries
    Betyg 4.3 av 5.40 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Zucchinifries
    Betyg 3.7 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Friterade oliver
    Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Friterad äppelpaj
    Betyg 4.3 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad