Japanska pannkakor

Japanska fluffiga pannkakor är söta och äts gärna med färska bär. Knepet att få till de höga och luftiga japanska pannkakorna är att göra en marängsmet som rörs ner i pannkakssmeten. Grädda dem i stekpannan och njut pannkakorna direkt med bär, gärna lite lönnsirap och florsocker på toppen.

Ingredienser
ca 6 st
3 msk vetemjöl
1/3 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1 äggula
1 tsk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
2 äggvitor
1 msk strösocker
1/2 msk olja
Till servering
lönnsirap
färska bär
florsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Man får absolut dubbla receptet, om man inte vill göra mini-mini pannkakor! :)
Emelie
2023-09-09Gör aldrig vanliga pannkakor längre ! Tycker dessa fluffiga plättar går snabbt att slänga ihop och är mycket lättare att steka än vanliga pannkakor. Jag brukar ta lite mer vaniljsocker än vad som står i receptet . Perfekt mellis att ha med sig på utflykten !
Sofie
2023-05-06Det var inget fel på smaken men skulle vilja säga att det var många moment och tar längre tid än vad receptet säger. Men absolut kul att testa
Emma
2021-05-27