UNDER 30 MIN | Medel

Japanska pannkakor

Japanska fluffiga pannkakor är söta och äts gärna med färska bär. Knepet att få till de höga och luftiga japanska pannkakorna är att göra en marängsmet som rörs ner i pannkakssmeten. Grädda dem i stekpannan och njut pannkakorna direkt med bär, gärna lite lönnsirap och florsocker på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
  2. Vispa äggulan, strö- och vaniljsockret fluffigt. Rör ner detta tillsammans med mjölken i mjölblandningen.
  3. Vispa äggvitorna luftigt och strö i sockret. Vispa till en maräng.
  4. Vänd försiktigt ner marängsmeten i ägg- och mjölsmeten.
  5. Klicka ut smeten i en stekpanna med olja och stek på svag värme 3-4 minuter per sida.
  6. Till servering: Servera gärna med lönnsirap och färska bär och pudra över florsocker.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.



Ingredienser

Portioner: ca 6 st
  • 3 msk vetemjöl
  • 1/3 tsk bakpulver
  • 1/2 krm salt
  • 1 äggula
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • 2 äggvitor
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 msk olja
Till servering
  • lönnsirap
  • färska bär
  • florsocker