Japanska pannkakor

268
10
Japanska pannkakor

Japanska fluffiga pannkakor är söta och äts gärna med färska bär. Knepet att få till de höga och luftiga japanska pannkakorna är att göra en marängsmet som rörs ner i pannkakssmeten. Grädda dem i stekpannan och njut pannkakorna direkt med bär, gärna lite lönnsirap och florsocker på toppen.

Japanska pannkakor

Ingredienser

ca 6 st
3 msk vetemjöl
1/3 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1 äggula
1 tsk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
2 äggvitor
1 msk strösocker
1/2 msk olja

Till servering

lönnsirap
färska bär
florsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

268

Kommentarer

Emma

2021-05-27

Det var inget fel på smaken men skulle vilja säga att det var många moment och tar längre tid än vad receptet säger. Men absolut kul att testa

Amanda

2021-03-06

Goda men receptet Plättar med blåbärsyoughurt är bättre och enklare!

Julia

2021-02-26

Det var gott, inte så mycket mer än så tyvärr. Smakade bäst med enbart florsocker enligt mig. Föredrar amerikanska pannkakor