Japanska pannkakor
Japanska fluffiga pannkakor är söta och äts gärna med färska bär. Knepet att få till de höga och luftiga japanska pannkakorna är att göra en marängsmet som rörs ner i pannkakssmeten. Grädda dem i stekpannan och njut pannkakorna direkt med bär, gärna lite lönnsirap och florsocker på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
12 st
6 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 äggulor
2 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk mjölk
4 äggvitor
2 msk strösocker
1 msk olja
Till servering
lönnsirap
färska bär
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det står i receptet att det ska vara matskedar av bland annat vetemjöl och mjölk… ni menar väl att det ska vara deciliter? Annars ser jag inte hur detta recept ska gå ihop.
Mathilda
2024-08-13Hej Mathilda! Det stämmer att det ska vara matskedar. Det är de vispade äggvitorna som ger volymen i det här receptet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-14Så himla goda! Jag minskade dock på sockret till hälften och minimalt med salt för min son på 8 månader älskar dom också!
Mimmi
2024-07-30De är jättegoda! Men det tog så vansinnigt lång tid att steka (7 min på varje sida) att smeten säckade ihop efter att jag stekt hälften. Kan man klicka ut dem på en plåt och sätta i ugnen istället?
Andrea
2024-04-21