Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kalljästa frukostbullar

(145)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Det finns inget bättre än att vakna till doften av nybakat bröd. Lyxa till helgfrukosten med fina, kalljästa frukostbullar. Underbart smarriga, saftiga och fylliga.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 1/3 paket jäst (à 50 g)
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 4 1/2 dl vetemjöl special
Pensling
  • vatten
Garnering
  • sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, rågmjöl och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 10 bitar (för 10 st). Forma dem till avlånga, släta bullar som läggs på bakpappersklädd plåt. Täck plåten med en bakduk och ställ i kylskåpet över natten.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Ta fram plåten och låt den stå framme medan ugnen värms. Pensla bullarna med kallt vatten och strö över sesamfrön.
    Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer