Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kalljästa frukostbullar

Det finns inget bättre än att vakna till doften av nybakat bröd. Lyxa till helgfrukosten med fina, kalljästa frukostbullar. Underbart smarriga, saftiga och fylliga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, rågmjöl och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 10 bitar (för 10 st). Forma dem till avlånga, släta bullar som läggs på bakpappersklädd plåt. Täck plåten med en bakduk och ställ i kylskåpet över natten.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Ta fram plåten och låt den stå framme medan ugnen värms. Pensla bullarna med kallt vatten och strö över sesamfrön.
    Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bulle.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 1/3 paket jäst (à 50 g)
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 4 1/2 dl vetemjöl special
Pensling
  • vatten
Garnering
  • sesamfrön
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 530 kJ / 127 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept