Tekakor med bönor

Klassiska tekakor är en gammal favorit! Baka egna tekakor, här med vita bönor i degen så att bröden blir otroligt saftiga, goda och lite extra näringsrika.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2019

Gör så här
02:00:00
01:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten. Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi371 KJ / 89 kCal
Fett2 g
Salt0.47 g
Kolhydrater14 g
Protein2 g
Kommentarer
11 stJättegoda tekakor, enkelt sätt att få i ungarna bönor. Smidig deg och jättegod lite frasig botten. Dessa kommer jag göra om fler gånger, de blir nog ännu godare om man har vetemjöl special, jag hade vanligt.
Sandra
Bra! Gjorde 20 på dubbel sats dock. De blev smarriga
Duncan
Goda, gjorde 20 stycken. De blev väldigt tunna. Om jag bakar dom igen får det nog bara bli 10 stycken.
Hanna
Jättegoda bröd, men antalet kan inte stämma. Jag gör dubbel sats och får ut 24 bröd då, och de är lagom stora
Madeleine
Jättegott bröd, men antalet var väl tilltaget... 20 bröd skulle jag aldrig få till! Jag fick till 9 bröd som är 10cm i diameter. Gör dubbelt upp nästa gång!
Madeleine
Bytte rågmjöl mot graham, funkade bra. Ingen smak av bönor, bara goda! Mums!
Ingela
Vad kan man använda istället för sirap? Finns inte i landet där jag bor. Funkar honung?
Lena
Hej Lena! Honung eller socker funkar jättebra. Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar tekakorna! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag följde receptet till punkt och pricka och det blev väldigt bra. Skön och smidig deg, lättarbetad och bröden smakar supergott. Dessa kommer jag att göra fler gånger!
Maria
Hej Maria! Ja, visst är de goda! Du vet att om det skulle bli några över så kan du frysa in dom och rosta lite lätt när de har tinat upp så är de nästan som nybakta igen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Glömde säga att jag tog lite mindre GF mjölmix. 200g istället för 240
Carina
Gjorde en glutenfri variant där jag ökade mängden jäst till 25g. Bytte rågmjöl mot rent havremjöl och vetemjöl mot naturligt glutenfri mjölmix. Lade till 1 tsk fiberhusk. Blev jättefina mjuka och goda tekakor som hela familjen gillade!
Carina