Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tårtfyllning med rabarbermousse

Lyxa till tårtan med en smarrig fyllning av fräsch somrig rabarbermousse. Fyllningen innehåller gelatinblad som ger tårtan en porös känsla och ett vackert utseende. Kom ihåg att skala av rabarbern noga om den är lite grov. Därefter lägger du bara de små bitarna i en kastrull och strör över socker. Den färdiga fyllningen ska stå i kylskåpet i minst två timmar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1 sats räcker till en tårtbotten ca 24 cm i diameter.

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Skala ev. rabarbern om den är grov. Skär den i mindre bitar och lägg i en kastrull. Strö över sockret och låt rabarbern smälta på medelvärme. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i rabarbern och låt smälta under omrörning. Låt svalna.
  3. Vispa grädden tills den tjocknar men inte för hårt och vänd ner rabarbern.  
  4. Lägg moussen som fyllning på en tårtbotten. Låt stå i kylskåp minst 2 timmar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjökproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 2 gelatinblad
  • 300 g färsk rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 4876 kJ / 1163 kCal