Tårtfyllning med rabarbermousse
Lyxa till tårtan med en smarrig fyllning av fräsch somrig rabarbermousse. Fyllningen innehåller gelatinblad som ger tårtan en porös känsla och ett vackert utseende. Kom ihåg att skala av rabarbern noga om den är lite grov. Därefter lägger du bara de små bitarna i en kastrull och strör över socker. Den färdiga fyllningen ska stå i kylskåpet i minst två timmar.
Ingredienser
1 sats
2 gelatinblad
300 g färsk rabarber
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
Gör så här
1 sats räcker till en tårtbotten ca 24 cm i diameter.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi4876 KJ / 1163 kCal
Fett81 g
Salt0.13 g
Kolhydrater92 g
Protein14 g
Kommentarer
Ett riktigt favoritrecept som jag har gjort många gånger! Älskar den friska fräscha smaken!
Hanna
2023-06-23Det finns väldigt få recept på Ica som blir bra och varje gång tänker jag att detta var sista gången jag använde ICAs recept. Men återigen så tänker jag att hur skulle detta kunna misslyckas. Jo det är så jä….la syrligt!! För mkt rabarber i receptet och för lite socker! Kollar andra recept nu och där står mkt mindre rabarber mer socker… vilka tar fram era recept??
Anna
2021-06-25Hej Anna! Vad tråkigt att höra! Våra egna kockar tar fram de flesta recepten, men även gästkockar och samarbeten med våra leverantörer. Och vi provlagar alltid. Sen kan det såklart skilja i tycke och smak men även vilka råvaror man använder. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-06-28