Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rabarbercheesecake med browniebotten

Kan du inte välja mellan brownie och cheesecake? Det behöver du inte! I detta recept kombinerar vi båda kakorna till en perfekt cheesecake med browniebotten och en krämig fyllning av färskost, banan och limesaft. Och som kronan på verket har vi en sötsyrlig rabarbertopping. Mmh!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ca 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Värm ugnen till 175°C (160°C varmluft).
  2. Smält smöret och chokladen i en kastrull med låg värme. Låt svalna lite.
  3. Tillsätt farinsocker, vaniljsocker och en nypa salt med elvisp. Tillsätt ägg och rör om ordentligt.
  4. Blanda mjöl och kakao väl, sikta gärna.
  5. Fyll i degen i utlagd form (ca 26 cm i diameter, för ca 10 bitar) med bakplåtspapper och grädda i 30 till 35 minuter. Låt svalna.
  6. Fyllning: Mosa bananerna och blanda med yoghurten.
  7. Vispa ihop färskost, bananmos och limesaft med elvisp.
  8. Låt gelatinbladen mjuka upp i 1 dl kallt vatten (för 6 gelatinblad) i 10 minuter.
  9. Tillsätt socker och värm upp allt under omrörning tills gelatinet och sockret har löst upp sig. Blanda snabbt med färskostkrämen.
  10. Vispa grädden hårt och tillsätt den försiktigt. Häll krämen i formen och kyl tårtan i minst 3 timmar.
  11. Rabarbertopping: Tvätta rabarberstjälkarna och skär i bitar.
  12. Koka vatten och socker.
  13. Tillsätt rabarbern och koka i 2-3 minuter. Ta rabarbern från spadet och kyl dem. Spara spadet.
  14. Rör om maizenan med 4 msk vatten (för 10 bitar) tills den blir jämn och tillsätt rabarberspadet samtidigt som du rör om.
  15. Koka upp det igen och låt koka i ca 1 minut under konstant omrörning.
  16. Låt sedan svalna, rör om ibland.
  17. Tillsätt rabarberbitarna till det ljumma spadet.
  18. Låt svalna och fördela över kakan före servering.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mörk choklad, yogurt, färskost och grädde.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Ingredienser

Portioner: Ca 10 bitar
Botten
  • 120 g smör
  • 120 g mörk choklad
  • 1 3/4 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 2 msk kakao
Fyllning
  • 2 mogna bananer
  • 150 g yoghurt
  • 350 g färskost
  • 1 msk limesaft
  • 6 ark gelatinblad
  • 1/2 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
Rabarbertopping
  • 500 g rabarber
  • 2 1/2 dl vatten
  • 3 msk socker
  • 2 msk majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2317 kJ / 554 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer