Rabarbercheesecake med browniebotten
Kan du inte välja mellan brownie och cheesecake? Det behöver du inte! I detta recept kombinerar vi båda kakorna till en perfekt cheesecake med browniebotten och en krämig fyllning av färskost, banan och limesaft. Och som kronan på verket har vi en sötsyrlig rabarbertopping. Mmh!
Ingredienser
ca 10 bitar
Botten
120 g smör
120 g mörk choklad
1 3/4 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
2 1/2 dl mjöl
2 msk kakao
Fyllning
2 mogna bananer
150 g yoghurt
350 g färskost
1 msk limesaft
6 ark gelatinblad
1/2 dl socker
2 dl vispgrädde
Rabarbertopping
500 g rabarber
2 1/2 dl vatten
3 msk socker
2 msk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi2317 KJ / 554 kCal
Fett34 g
Salt0.6 g
Kolhydrater51 g
Protein11 g
Kommentarer
Blev lite skumt med banansmak på fyllningen, hade nog föredragit rabarbersmak där med. Botten behövde inte så mycket som 30 minuter i min ugn. Gör jag om den så blir det nog lite modifikationer :)
Julia
2020-06-22Blev lite skumt med banansmak på fyllningen, hade nog föredragit rabarbersmak där med. Botten behövde inte så mycket som 30 minuter i min ugn. Gör jag om den så blir det nog lite modifikationer :)
Julia
2020-06-22