Rabarbercheesecake med browniebotten

7
2
Rabarbercheesecake med browniebotten

Kan du inte välja mellan brownie och cheesecake? Det behöver du inte! I detta recept kombinerar vi båda kakorna till en perfekt cheesecake med browniebotten och en krämig fyllning av färskost, banan och limesaft. Och som kronan på verket har vi en sötsyrlig rabarbertopping. Mmh!

Skriv ut
Rabarbercheesecake med browniebotten

Ingredienser

Ca 10 bitar

Botten

120 g
smör
120 g
mörk choklad
1 3/4 dl
farinsocker
1 tsk
vaniljsocker
1 krm
salt
2
ägg
2 1/2 dl
mjöl
2 msk
kakao

Fyllning

2
mogna bananer
150 g
yoghurt
350 g
färskost
1 msk
limesaft
6
ark gelatinblad
1/2 dl
socker
2 dl
vispgrädde

Rabarbertopping

500 g
rabarber
2 1/2 dl
vatten
3 msk
socker
2 msk
majsstärkelse

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mörk choklad, yogurt, färskost och grädde.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Julia

2020-06-22

Blev lite skumt med banansmak på fyllningen, hade nog föredragit rabarbersmak där med. Botten behövde inte så mycket som 30 minuter i min ugn. Gör jag om den så blir det nog lite modifikationer :)

Julia

2020-06-22

Blev lite skumt med banansmak på fyllningen, hade nog föredragit rabarbersmak där med. Botten behövde inte så mycket som 30 minuter i min ugn. Gör jag om den så blir det nog lite modifikationer :)

Näringsvärde per portion

Energi 2317 KJ / 554 kCal
Fett 34 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 51 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept