Rabarberkompott med vit chokladmousse

2
2
Rabarberkompott med vit chokladmousse

Rabarberkompott med vit chokladmousse är en underbar efterrätt till det större sällskapet. Låt rabarber koka med socker, pressad apelsinjuice och kanel till en härlig kompott som får svalna innan den serveras med den fluffiga chokladmoussen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Rabarberkompott med vit chokladmousse

Ingredienser

10 portioner
1 kg rabarber
2 1/2 dl socker
2 apelsiner
1 tsk malen kanel
1 msk majsstärkelse
1 gelatinblad
200 g vit choklad
100 g vit choklad till servering
5 dl vispgrädde

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.

Gör så här

Tips

Efterrätten passar bra till buffé. Antalet portioner är beräknade för buffébordet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Karin

2008-05-27

så himla gott! det syrliga med det söta! supergod efterrätt! håller dock med tidigare om att inte sila av rabarbern, tvärtom är det godare med lite bitar, koka inte för länge. man kan även minska en aning på sockret till rabarberna, det blir sött ändå med chokladmoussen till.

Rune

2008-04-30

Varför skall man sila av rabarbern ? då blir det bara saft kvar och det är väl inte en kompott. nej låt rabarbern vara kvar då blev det bra.

Näringsvärde per portion

Energi 2015 KJ / 482 kCal
Läs mer om näringsvärden