Rabarberkompott med vit chokladmousse

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
2
Rabarberkompott med vit chokladmousse

Rabarberkompott med vit chokladmousse är en underbar efterrätt till det större sällskapet. Låt rabarber koka med socker, pressad apelsinjuice och kanel till en härlig kompott som får svalna innan den serveras med den fluffiga chokladmoussen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008

Rabarberkompott med vit chokladmousse

Ingredienser

10 portioner
1 kg  rabarber
2 1/2 dl  socker
2   apelsiner
1 tsk  malen kanel
1 msk  majsstärkelse
1   gelatinblad
200 g  vit choklad
100 g  vit choklad till servering
5 dl  vispgrädde

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.

Gör så här

Tips

Efterrätten passar bra till buffé. Antalet portioner är beräknade för buffébordet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

så himla gott! det syrliga med det söta! supergod efterrätt! håller dock med tidigare om att inte sila av rabarbern, tvärtom är det godare med lite bitar, koka inte för länge. man kan även minska en aning på sockret till rabarberna, det blir sött ändå med chokladmoussen till.

Karin

2008-05-27

Varför skall man sila av rabarbern ? då blir det bara saft kvar och det är väl inte en kompott. nej låt rabarbern vara kvar då blev det bra.

Rune

2008-04-30

Näringsvärde per portion

Energi2015 KJ / 482 kCal

Testa liknande recept

Tårtfyllning med rabarbermousse
Betyg 3.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Moussetårta med jordgubbar och rabarber
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbscheesecake med rabarber
Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbergelé
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
135 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtpannacotta med rabarberkompott
Betyg 3 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga