Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rabarberkompott med vit chokladmousse

Rabarberkompott med vit chokladmousse är en underbar efterrätt till det större sällskapet. Låt rabarber koka med socker, pressad apelsinjuice och kanel till en härlig kompott som får svalna innan den serveras med den fluffiga chokladmoussen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rabarbern. Skär i 5 cm stora bitar.
  2. Lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med socker, pressad apelsinjuice och kanel.
  3. Koka försiktigt i 8-10 minuter. Red av lagen med maizena utrört i lite vatten. Låt svalna.
  4. Lägg gelatinbladet i kallt vatten några minuter. Hacka choklad.
  5. Koka upp 1/5 av grädden i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen (lämna lite choklad till garnering).
  6. Tillsätt gelatinbladet och rör tills det löst upp sig helt. Låt svalna.
  7. Vispa resten av grädden. Vänd försiktigt ner chokladblandningen.
  8. Fördela kompotten i portionsglas eller skålar. Fyll upp med mousse och toppa med hackad vit choklad.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.

Tips

Efterrätten passar bra till buffé. Antalet portioner är beräknade för buffébordet.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg rabarber
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 apelsiner
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 gelatinblad
  • 200 g vit choklad
  • 100 g vit choklad till servering
  • 5 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2015 kJ / 482 kCal
Läs mer om näringsvärden