Rabarberkompott med vit chokladmousse
Rabarberkompott med vit chokladmousse är en underbar efterrätt till det större sällskapet. Låt rabarber koka med socker, pressad apelsinjuice och kanel till en härlig kompott som får svalna innan den serveras med den fluffiga chokladmoussen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2008
Ingredienser
10 portioner
1 kg rabarber
2 1/2 dl socker
2 apelsiner
1 tsk malen kanel
1 msk majsstärkelse
1 gelatinblad
200 g vit choklad
100 g vit choklad till servering
5 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2015 KJ / 482 kCal
Kommentarer
så himla gott! det syrliga med det söta! supergod efterrätt! håller dock med tidigare om att inte sila av rabarbern, tvärtom är det godare med lite bitar, koka inte för länge. man kan även minska en aning på sockret till rabarberna, det blir sött ändå med chokladmoussen till.
Karin
2008-05-27Varför skall man sila av rabarbern ? då blir det bara saft kvar och det är väl inte en kompott. nej låt rabarbern vara kvar då blev det bra.
Rune
2008-04-30